Néhány éve egy kellemes őszi napon sétáltam a körúton. Az októberi nap még kellemesen melengette az arcomat, könnyed léptekkel, vidáman haladtam az emberek között. A sarkon egy izgalmas kirakat keltette fel a figyelmemet. Beléptem, a könyvek, a sok apró tárgy azonnal elvarázsolt. Mint egy kisgyerek, mindent aprólékosan megnéztem, felfedeztem. A sok érdekesség között egy oktatási reklámot is találtam:

Szeptemberben Asztrológiai iskola indul…….

Meglepve olvastam a sorokat, már annyiszor gondolkodtam e tudomány ismeretein, de sosem mertem elmélyedni benne. Gondolataimból egy hölgy zökkentett ki:

- Éppen most van az oktatás, üljön be, hallgasson bele.

Felnéztem és örömmel bólintottam, a következő pillanatban már a hátsó sorból hallgattam az órát.

A tanár érdekes orgánuma odafigyelést követelt, úgy ültem ott, mint egy kisgyerek első nap az iskolában. A hallottak, teljesen lekötöttek, ennyi érdekes információt életem során, még nem kaptam senkitől. A másfél óra számomra, öt percnek tűnt. Tudtam, itt a helyem! Beiratkoztam, és hétről-hétre boldogan vártam a csütörtököt. A négy év pillanatoknak tűnt, osztályunk remek csapat volt és nagyon sajnáltam, amikor az iskola véget ért.

Az ezoterika világa s annak megértése nagyon fontos. A szimbólumok, a színek, az illatok, naponta használjuk, de sosem gondolunk rá, mi van mögötte. A sok apró ismeret, amit életünk során megszerzünk, nem teljes. Kell valami, ami az egészet összefogja, érthetővé teszi. Én ezt az asztrológiától kaptam meg, pontosabban Takács Tibor asztrológus tanártól. Az évek során megtapasztal információkat nagyon jó képességgel és önzetlenül adja át a hallgatóknak. Az iskolában eltöltött hónapok, felejthetetlen emlékek maradnak számomra.

Sok idő eltelt, mióta beültem az órára. Nagyon sok mindent megértettem, és szívesen segítek mindenkinek, aki szeretne változtatni az életén. Folyamatosan tanulok, képzem magam, mert úgy érzem, még mindig keveset tudok. Sajnos azt látom, az emberek csak léteznek, élnek egyik napról a másikra s nem veszik észre, az élet elmegy mellettük. Annyira belefeledkeznek a hétköznapi gondokba, hogy nincs idejük megérteni, miért is vannak itt. Talán már nem is érdekli őket, inkább élik a mások által teremtett illúzió világot, mert abban nem kell tudomást venniük a sajátjukban lévő problémákról, felelősségről. S mennyivel könnyebb észrevenni a hibát másban, mint önmagunkban. Sokan azt hiszik, az élet arról szól, hogy szórakozunk, eszünk-iszunk, alszunk-dolgozunk, szerelmet keresünk, gyerekeket nevelünk vagy halmozzuk az anyagi javakat. Akik így élnek, azoknak idővel életük megfásult és unalmas lesz. Igaz érzik, hogy hiányzik valami az életükből, csak nem találják. Elválnak, párt cserélnek, mert csak az ösztöneik után mennek, de mivel nem ez a megoldás, nem lesznek boldogabbak. Pár hónap elteltével, ugyanaz a probléma fog mutatkozni.

Nagyon fontos, hogy nem szabad megfutamodni, mert ami nehezen megy, ami fáj, az feladat - vagyis értünk van!

Tudomásul kell venni, nem csak úgy jöttünk erre a világra, az önmagunk által vállalt feladatra születtünk, s az ehhez való utat kell megtalálnunk, megértenünk és bejárnunk. Nem a szürke hétköznapok napi megélése a feladat, hanem a tudatosság megszerzése, megértése, hogy miért is születtünk ide és miért pont ide. Nincsenek véletlenek, életünk egy csodás forgatókönyv szerint pereg, melynek szerzője, a Sorsunk! Persze ezt sokan nem hiszik el, de ez nem fontos, az attól még így van. Az eseményekbe annyi beleszólásunk van, hogy választhatunk, a lehetséges analógiákat hogyan éljük meg.  Sok elpazarolt év után gondolkodjanak el, mit és hogyan tehetnek azért, hogy életük teljes legyen és értelmet kapjon. Feladatra születtünk, a saját magunk által megtervezett feladatra, ezt kell megismerniük. Általában ösztönösen tudjuk is, csak vannak események, melyek próbálnak minket kizökkenteni, illetve leterelni a helyes útról. Aki enged a kísértésnek, az elindul egy számára rossz úton, ahol negatív hatások kísérik. Csalódások, könnyek és pofonok a mindennapokban, ahol áldozatnak érzik magukat. Pedig semmi más nem történik, mint a Sors próbál visszaterelni a megfelelő útra. Lehet másként is élni, tudatosan, ha megértik és elfogadják az önmaguk által választott feladatot!

Néhány példa, de csak az egyéni képlet ad teljes útmutatást::

- Kos: Mindig másokért kell küzdenie, ennek megélése munkában, hivatásban a legjobb, de megélhető családban is. Olyan emberekért kell küzdenie, akik önmagukért nem tudnak.

Bika: Anyagias és birtokló, ezt kell elengednie. Mindent elveszít, amihez tíz körömmel ragaszkodik. (pénz, érzelmek, otthon, stb.) Csak azt tarthatja meg, amit el tud engedni.

Ikrek: A tudás, az információk megszerzése és átadása a feladata. De fontos, hogy mindig hiteles legyen, vállalja fel önmagát. Ha szélhámoskodik, hitelét veszti.

Rák: Nőknek könnyebb megélni, mert a család az, akiről gondoskodik. (gyermek, szülő, pár) Ők a „Tyúkanyók”, nekik a család a legfontosabb. A férfiaknak sem okozna problémát, ha felmernék vállalni a gyermeküket, a családot. Hivatásban is megélhető, ahol másokról gondoskodik.

Oroszlán: Mindig érezni akarják mások tiszteletét, nagyra becsülését, de ezért tenni is kell. (ezt szokták elfelejteni) Tudásáért, nagylelkűségéért, önzetlenségéért, stb. fognak felnézni rá, s nem azért, mert mindenkit „lenyom”.

- Szűz: Élete során csak az történik vele, amire szüksége van. Azt kell megtanulnia, az események nem véletlenek az életében, tanulnia kell belőlük.

-  Mérleg: Meg kell tanulnia önmagát felvállalni, ne azt adja, amit mások elvárnak, úgy sem tud mindenkinek megfelelni. Ne játsszon, ne színészkedjen, adja önmagát.

Skorpió: Szélsőséges személyisége sok problémát okoz élete során. Próbálja önmagában megtalálni a válaszokat, ne másokban keresse azokat. Tanuljon meg viszonzás várása nélkül, önzetlenül adni.

Nyilas: Fontos a HIT, mert meg kell tanulnia, minden úgy jó, ahogyan van. A dolgokat nem kell megváltoztatni, hanem el kell tudnia fogadni.

Bak: Fontosak a célok, ezek határozzák meg az életét. Mások céljait segíti és azokon keresztül valósítja meg a saját céljait is.

Vízöntő: Bármit tesz, azt mások érdekében teszi. Mindig észreveszi, hol van rá szükség. Feladatához kell egy közösség, ahol kiteljesedhet.

Halak: Élete során, másokhoz kell alkalmazkodnia. Mások mondják meg, mit tehet, mit nem. Bizonyára áldozatnak érzi magát, míg meg nem érti, ez számára jó, nem kell ellene tiltakoznia.

A leírtak alapján láthatják, mindenkinek más a feladata és nem csak egy analógiát nézünk, hanem az egész képletet. Az analógiák megélése, vagyis az út egyénenként változó. Tegyenek önmagukért, ismerjék meg a feladataikat, hogy megértsék életük eseményeit, hogy életük hasznos és tartalmas lehessen. Ne a távirányítót szorongatva keseregjenek a problémáikon, azok maguktól nem oldódnak meg. Figyeljenek a jelekre, próbálják megérteni, miért éppen önökkel történik meg egy esemény. Mert semmi sem történik véletlenül, a történésekből tanulni kell! Ez lehet a szeretet adása vagy éppen az elfogadása, anyagiak adása vagy elfogadása, önzetlenség, segítőkészség, másokért való küzdés, stb.

Ez így most biztosan egyszerűnek tűnik, de higgyék el,

akinek feladat, annak nagyon nehéz.

Nézzenek körül a világban, hány ember tud adni önzetlenül azok közül, akiknek bőven van? Hányan élnek egyedül, mert a családjuktól nem kapnak szeretet, vagy pont azért, mert nem tudják befogadni azt? Hányan tudnak úgy segíteni egy rászorulónak, hogy semmi viszonzást nem várnak cserébe, és hányan tudják elfogadni a mástól kapott segítséget? Ezek is feladatok, s mint már említettem vannak, akik maguktól jól élik, de vannak, akik letérnek az útról. Ők a megkeseredett, csalódott, fásult emberek, akik csak másokban látják a hibát de önmagukban sosem. Ők azok, akik tiltakoznak a feladat ellen, vagy mert hárítani szeretnék, vagy mert nem ismerték fel.

Egy biztos, ha a tudást a felismerést választják, megváltozik az életük. Sok titkot megismernek és megértenek az életükből, és egy új világ kapuján léphetnek be. A szürke hétköznapok kitágulnak és az önmaguk által megteremtett szebb és jobb jövő felé tekinthetnek, ahol létezésük értelmet kap. Már tudatosan folytathatják életüket, mert megértik a bekövetkező eseményeket. Természetesen más utat is választhatnak a felismerésért, vagy a meghátrálást, önöknek kell eldönteni, merre és hogyan tovább.

 

Az életünkben bekövetkező események vagy jók,

vagy értünk vannak!