"A relaxáció egy gyógyító módszer, amit Paksi Zoltán dolgozott ki 1991 tavaszán, s az erről írott könyve 1992-ben jelent meg. A betegségeknek van testi megjelenése, melyek a tünetek által tudatosodnak az emberben, ám van lelki, szellemi, és energetikai szintje is. Egyszerűbben fogalmazva a betegségeknek van látható, és láthatatlan vetülete is. A gyógymódok java része a testet kezeli például tablettákkal, gyógynövényekkel, műtéti beavatkozással, stb. A lélek, a tudat és az energetikai rendszerünk gyógyítására már kevesebb módszer áll az ember rendelkezésére. A pszichológia, a meditációk, és pl. a zeneterápia énünk "láthatatlan" részeire hatnak.
A reflaxáció segítségével egyszerre, egy időben tudunk hatni a test - lélek - szellem szent hármasára, így a módszerbe vetett hit jelentősége szinte elhanyagolhatóvá válik a beteg részéről. A reflaxációs kezeléshez tartozik egy speciális meditációs hanganyag is, melynek segítségével ellazul, sokszor álomba szenderül a beteg. Ebben az állapotban a szervezet regeneráló, öngyógyító mechanizmusai felerősödnek, így a hanganyag önállóan történő hallgatása is gyógyító hatású, bár a reflaxációs kezelést nem pótolja."
 
 
Video ajánló:
A szöveget, és a zenét Paksi Zoltán írta, s játszotta fel gitárokon és kavalon. Didgeridoo -n Papp Krisztián működött közre. A szövegeket Kocsis Mariann, Szabó Sipos Barnabás és Paksi Zoltán mondták fel.
 
 
Fej vagy fülhallgató használata ajánlott!
 
 

 

 

Facebook: Ági SK    vagy    ametiszt563@gmail.com 

 

                     

                  Első élményem

Sokat hallottam már a gyógyító rezgéshullámokról és azokról a hangszerekről, melyek ezeket a hangokat adják. Érdeklődésemet azonban lassan felkeltve jelent meg és érdekes, de ami fontos az életben nem direktbe jelenik meg, hanem napról napra, egy gondolat foszlányként elindulva, amitől többé már nem tudunk szabadulni.

Munkába menet naponta elmentem egy bolt előtt, ahol a kirakatban különböző mandalák, kisebb és nagyobb szobrok és egyéb más apróságok sorakoztak. Egyik nap, valamiért úgy éreztem, be kell mennem körülnézni. A bolt belső területén a különböző nagyságú szobrok, képek, ruhák, karkötők és egyéb csodás tárgyak mellett hangtálak és különböző méretű gong is volt, az egyik azonnal elvarázsolt. Csodálattal néztem a hangszert, miközben éreztem a belőle áradó energiát. Pár héten keresztül nézegettem még a kirakatot, s mindig éreztem valami különöset. Magyarázatot azonban nem találtam rá. Aztán egyik nap, beléptem a boltba, mert a gong nem ment ki a fejemből. Tudtam, hogy ezt az ütős hangszert már nagyon régen használják és az általa keltett rezgések nagyon jó hatással vannak testre és lélekre egyaránt. A boltba belépve azonnal a gonghoz mentem. Álltam előtte és éreztem az energiát. Úgy száz centiméter lehetett az átmérője és hanghatás nélkül is hatott rám.

Hirtelen megjelent mellettem egy kedves hölgy és kérdés nélkül a kezében lévő ütővel finoman a gong közepére ütött. Csodálatos érzés volt, mintha a testemben minden sejtem táncra perdült volna. Mosolyomat a hangszeren egy újabb ütéssel nyugtázta. Mikor az utolsó rezgés is leállt, kezet nyújtott: Daida vagyok, látom, megérintett!

  • Igen, válaszoltam kissé kábultan, nagyszerű érzés volt.

Ez egy Tam-Tam Gong és azért mutattam meg neked, hogy érezd a gong magas és mély rezgéseit egyaránt. A test energiaközpontja átveszi a rezgést, azokra erőteljes hatást gyakorol és a sejteken keresztül, azokat megmozgatva az egész szervezetben egy erőteljes anyagcserét indít be, ezáltal egy méregtelenítési, öntisztulási folyamatot. Az aurából pedig letisztítja azokat a negatív rezgéseket, melyek letapadása következtében alakulnak ki a betegségek. Alkalmi fájdalom csillapítására is megfelelő ez a finom rezgéshullám. Szeretnél többet tudni róla – kérdezte.

  • Igen, feleltem azonnal.

Gyere el hozzám, mindent megtanítok neked, és a kezembe adott egy papírt, amin a címe és egy időpont volt.

  • Ott leszek, feleltem.

Megérintettem a gongot, megköszönve a tőle kapott finom rezgést és elköszöntem a kedves indiai hölgytől, aki érdekesen beszélte nyelvünket, mégis minden szavát értettem. A boltból kilépve még éreztem testemben a kellemes rezgést.

A megadott időpontban, a kapuban álltam, becsengettem. A boltban megismert hölgy kedvesen üdvözölt és egy hangulatos szobába vezetett. A fal halványlila színe, a különböző mandalák, a gyertyák és füstölők kellemes légkört adtak. A szobában bútor nem volt, csak a földön párnák és egy magnó a sarokban, ezen nagyon kellemes, halk zene szólt. Leültem az egyik párnára, és egy mély lélegzetet vettem. Az indiai hölgy kellemes hangján néhány instrukciót adott, majd elkezdte bemutatni a gong varázslatos hangjátékát. Felemelő érzés volt, ilyen csodát addigi életemben nem tapasztaltam.

Daida még elmondta: A hangkezelés során, fontos szerepet kapnak a csakra pontok és a testünkben található víz is. A rezgések terjedését a víz, gyógyító hatását pedig az energiaközpontok segítik. A testre helyezett hangtálak rezgésükkel vákumot képeznek, lefelé szívó, felfelé toló hatással, ami egy öntisztulási folyamatot indít be, ezáltal segítve a testben az energia szabad áramlását. Hangterápiás kezelés során, a test pihen, ellazul, tudatunk kikapcsol. A rezgések fellazítják, majd „átmossák” a test minden pontját, ami a test és a fül számára is nagyon kellemes. Buddhista szerzetesek már évszázadok óta használják gyógyításra ezeket a hangszereket.

A gong és hangtálak rezgés hullámaiból kapott kezelés számomra csodálatos volt és teljesen elvarázsolt. Még jártam párszor a hangulatos szobában, hogy megismerjem nem csak a gong, hanem a különböző hangtálak tulajdonságait, rezgésük szervezetünkre gyakorolt élettani hatását.

 

A cikk szerzői jogvédett, másolása csak az író beleegyezésével történhet!