A Lélek szava: A betegség

 

Az emberi test, egy nagyszerűen megtervezett és felépített egység, s ha jól működik, öngyógyító képességgel bír. A lélek fájdalma: a múlton való rágódás vagy éppen a jövőben való reménykedés, vélt vagy valós sérelmek és problémák, az energia áramlásának elakadását képezik. A testünk nem tud másképpen jelzést adni a problémáról, mint egy tünet, ami rámutat, min kell változtatnunk, hogy ismét jól működjön a testruhánk. Testünkön sok energiapont található, melyek masszírozása segít a tünet kezelésében és megszüntetésében. Nagyon fontos, hogy amennyiben a probléma lelki megfelelőjét nem oldjuk meg, a tünet ismét jelentkezni fog. Hiszen az a dolga, hogy felhívja a figyelmet egy adott probléma megoldására. Három könnyen elérhető és kezelhető testrészt mutatok meg, ahol mindenki elvégezheti a saját kezelését, nem kell szakemberhez futni azonnal. Azonban, ha sikerült a lelki háttér megoldása és a kezelés ellenére a probléma nem szűnt meg, orvost érdemes felkeresni. Mivel a háttérben mindig lelki sérelem húzódik meg, annak megoldása már nagyban elősegíti a javulást. Ilyenkor viszont a tetteink után fel kell vállalni a felelősséget, ez általában nehezen megy, ezért a betegség ismét jelentkezhet. Az energia blokkolása egy újabb tünetben jelzi a megoldás fontosságát.

A reflexológia már régóta ismert a test és lélek gyógyításában, a harmonikus állapotok és rezgések visszaállításában. Az arcon, tenyéren és a talpon is megvannak azok az enetgiapontok, amik masszírozásával gyógyíthatjuk a hozzájuk köthető létfontosságú szerveket A reflexzónák a test minden betegségének a gyógyítására használható.

 

Nézzünk a tükörbe, a belső probléma arcukon jelenik meg azonnal, így azt nem lehet nem észrevenni. A bőrön látható, mely szerveinket fenyegetheti valamilyen betegség vagy rendellenesség. Bármi, ami külsőleg megjelenik, összefüggésben van a belső szerveink működési zavaraival illetve egy lelki problémával.

Tipp: A reggeli arctisztítás után a krémet finoman bemasszírozva érdemes az adott energia pontokat kezelni.

Az emberi test is belső egyensúlyra törekszik, mint minden a természetben. A kézen és a lábon is idegpontok találhatóak, ezek kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Ezek az idegpontok a reflexzónák. Ezen zónák ingerlésével, masszázsával kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között és így ingerhatást lehet kifejteni. Amikor betegség jön létre a szervezetben, felborul a szervezet egyensúlya, az idegpontok jeleznek, érzékennyé válnak Érdemes az adott pontok rendszeres átmasszírozása, hogy az esetleges probléma időben kiderüljön és az energia áramlása helyre álljon. Már meglévő betegség esetén is lehet kiegészítő masszázst végezni, ami a betegségből való felgyógyulást segíti

Tipp: Esti filmnézés közben finoman átmasszírozni mind a két kezünket. Egy hűsítő vagy citromos krém könnyebbé teszi a kezelést.

Lábaink esetében sem kell másra várni, egyiket a másikkal könnyedén kezelhetjük. Reggel a felkelés előtt való alkalmazás esetén, energikusabb lesz a napunk.

A reflex pontok kezelése:

Beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait

Serkenti és helyreállítja a testnedvek keringését

Segíti a salak- és méreganyagok kiürülését

Csillapítja a fájdalma

Oldja a testi, lelki feszültséget