A cikk szerzői jogvédett!

Másolása vagy további felhasználása nem engedélyezett.

„ A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az ember, sőt az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást.”

Próféciák

 

Nincsenek véletlenek, ezt az asztrológia több ezer éve vallja. Minden, ami a földön megnyilvánul, egyetlen analógiának van alárendelve és ez, az Univerzum. Itt a kérdés az, miért kellett eljönni egy olyan időnek, amikor ezek a „véletlenek” megnyilvánulnak, és miért most kezdik ezeket az emberek felismerni.

Young már a század közepén meghökkentő könyveket írt a szinkronicitásról, amire mi, még nem figyeltünk oda. Pedig ezek az analógiák már akkor is megvoltak. Young is felismerte, hogy szimbólumok, analógiák próbálnak bennünket irányítani. Megjönnek azok a képek, azok az eszközök, amelyek ahhoz segítenek minket, hogy életünkben előbbre jussunk.  A „véletlen” is irányít minket, az analógiák megjelenése azonban végtelen lehet.  

Az asztrológiának a 10 bolygó által képviselt szimbólum rendszere a legjobb.  A szimbólumok teljességét a bolygók adják. Aki asztrológiával foglalkozik, az élete minden egyes percére megtalálja a szimbólumok mondanivalóit. Mindig arra kell gondolni, hogy az asztrológusok azért foglalkoztak a bolygókkal, mert ezek jelentéseit ismerték fel. 

Az első felismerés legnagyobb mondanivalója:

Mindenkinek meg kell tanulnia: semmi sem véletlen. Nem csak a szinkronicitás nem véletlen, hanem az sem, hogyha a sors valamit hoz nekünk. Amikor egy baráttal, társsal, főnökkel, gyerekkel vagy bárkivel találkozunk, ő tükröt tart, számunkra feladatot jelent.  Nekünk próbál segíteni azzal, hogy életünkbe egy eseményt illetve feladatot hoz. Ezzel próbál minket arra az útra terelni, amerre mennünk kell. 

Ha valaki arra az útra lép, ami az ő feladata, akkor a sors minden egyes megnyilvánulásában segíteni fogja. Nincs gát, ezért gondolja azt, hogy minden sikerül, amibe belekezd.

 A sors akkor segít minket, amikor annak itt van az ideje. Amikor nehezít, akadályokat hoz, akkor el kell gondolkodni, hogy valamilyen más irányban el kellene kanyarodni és nyitni kell a felé, hogy a véletlenek bejussanak életünkbe. Ha nem kezdjük el, hogy tudatosan figyeljünk a jelekre, a segítség is elmarad. Azt azonban tudni kell, hogy a Mennyei próféciák nem egy dokumentum regény. Továbbá, hogy úgy van felépítve, hogy az embert megfogja, és utána ezeket kell lefordítani saját magunkra illetve az életünkre. Nem szabad úgy olvasni, hogy utána szó szerint ennek megfelelően éljünk. Ez is az analógiák egy láncolata.

Az első fejezet analógiája nem más, mint a Jupiter és az Uránusz.  Ez a kettő mozdítja meg. A Jupiter a Hit – ha nem nyitod ki ezt az ajtót, akkor veled bármilyen „véletlen” történhet, úgysem fogod észrevenni. Egy kicsit paradox dolog, mert ez olyan, mint a hit és a tudás. Vagy eléred a tudást hittel, ha pedig hiszel nincs szükséged tudásra. Itt is ez van. Amikor felismered, hogy nincsenek véletlenek, akkor már a véletlenre sem lesz szükséged, annyira nyitva állsz, kinyílsz a világ felé, hogy nem nyílik úgy a szemed a véletlenre, hogy hoppá, itt egy véletlen van. Hanem egyszerűen jön egy jelzés és te automatikusan indulsz, mert az elme tudatosságára nem lesz szükség. Az első felismerésnek ezt az analógiáját kell megérteni.

Ezek a véletlen megnyilvánulások merre vezetnek, milyen kapukat nyitnak meg? Mi a véletlen sorozatok mozgatórugója?

Mindenkinek nagyon nehéz az első időben ezeket elfogadni, ezért első a HIT.  Fontos a Jupiter is, mint hit, mint asszimiláció. Eggyé kell válni azokkal a dolgokkal, amik a környezetünkben történnek és elhinni azt, hogy ami történik, annak valóban úgy kell lennie és ezek nem véletlenek.  Mindenki azért születik le, mert feladata van és a hitrendszer alapja, hogy a sors mindig segíteni fog. Olyan nincs, hogy az ember azért született, hogy boldogtalan legyen. Azért született, hogy boldog legyen. Az egy más kérdés, hogy az elme képes e elfogadni, hogy van boldogság.  Mi emberek azt hisszük, hogy az a boldogság, amit más gondol, de nem. Csakis belül, önmagamtól tudok boldog lenni. Örülni kell annak, hogy süt a nap, ez is a külvilág. Azért kell örülni, mert minden arra visz, hogy boldogok legyünk. Ez a boldogság alapköve.

 - Az első felismerés azt közvetíti:

 

 

Mit mond a második felismerés?

– Végig visz a történelmi folyamatokon. Semmi nem változott, az emberek ugyan úgy a hatalomért küzdenek, a vágyaik vezetik őket. Semmi nem történt, illetve egy dolog sajnos igen, elvesztettük a spiritualitásunkat. Az ókori ember spirituális tudása teljesen kiveszett, a történelem folyamán megszűnt.

 Mit tudunk az asztrológiáról: Szinte semmit, hiszen az Alexandriai könyvtár elpusztulásakor, minden asztrológiai munka elveszett.  Claudius Ptolemaeus-nak van a Tetra Biblos c. könyve, amit minden asztrológus a bibliájának tart és mindenki erre esküszik. Azonban Ptolemaeus könyve is csak egy töredéke lehet az igazságnak

 A Mundán asztrológia is a vak sötétben való tapogatózás, mert nincsenek meg az alapok. Igazán ősi tudás nincs. Tarot-ról sem tudjuk, hogy honnan származik, csak vannak bizonyos feltételezések. Valamiért el kellett tűnnie... Ennek a tudás eltűnésének határán jelentek meg a világvallások. A különböző vallások ugyanazt az Istent keresik csak más - más úton. Az asztrológia sem tesz mást és az összes többi tudomány, ami a spiritualitással foglalkozik, keresi az Istenhez való utat. A középkor közepén az egyház adott valamit, amibe kapaszkodhatunk:, egy ideát. Aki hisz benne, annak ez egy tökéletességet adhat és ugyan így van minden vallással.

 Igen ám, de mi történik?

– Változik az ember, a XVIII-XIX sz. környékén megjelenik az ipari forradalom, a tudomány és a vallás alól kihúzzák a szőnyeget. Az igazi változás, amikor elkezd gondolkodni az ember és megbomlik a HIT. Az Uránusz elkezd dolgozni a hit ellen, és amikor az embernek már nem elég a hite, azt mondja: Mindent meg kell tapasztalnom. A Vízöntő kor kezdete, amikor az Uránusz-t felfedezik, s ez nem véletlen, mert ennél nagyobb változás még nem történt az ember életében.  Gondoljunk bele, a középkorba nem történt semmi több száz éven keresztül, ami változtatott volna valamit az emberek életében. Kisebb fejlődések, de ez a határ, amit esetleg a francia forradalommal is lehet jelezni, kimozdítja a sarkából a földet. Az egész civilizáció robbanásszerű változáson megy keresztül. Elmegy a technika világa felé és szentül hiszi az ember, hogy mindent be lehet bizonyítani a tapasztalatokon keresztül. Csak az, az igaz, amit megfoghatok, amit látok vagy megtapasztalok, az a valóság. A tudomány is ebbe kapaszkodik.

 A föld történetéről is van egy csillagászati elképzelés, ami azt mondja, hogy az Univerzum keletkezését egy ősrobbanás előzte meg és ez az esemény 10 milliárd évvel ezelőtt következett be. Ezt mindenki elfogadta, de senki nem gondolt arra, hogy a XXI. század közepén a tudomány, technika milyen távlatokat nyit majd meg. Azonban annyira fejlődött a technika, hogy fényévnyi milliárdokra ellátnak és lám csoda, találnak egy olyan csillagrendszert, ami 12 milliárd fényévre van, vagyis a 10 milliárd megdőlt! Tehát ha 10 milliárd fényéves a föld és az Univerzum keletkezéséhez kötjük, akkor itt valami sántít, mert akkor hogy lehet 12 milliárd éves Univerzum.

- A tűzön járás egy jó példa: Gyerekkorunkba mindig óvnak a tűztől, hogy vigyázz, mert megégsz. Aztán jön egy örült, hogy tűzön járás, és a 700 fokos parázson végig lehet menni úgy, hogy nem égünk meg. Valami nem jó, itt valami nem stimmel.

Kicsit elgondolkodtató!

Szerencsére, gombamód szaporodnak azok a közösségek, ahol nem akarják, hogy nekik megmondják, mit kell enni, inni, mit kell tenni, hanem elkezdenek gondolkodni. Megjelenik az, hogy lehetnek párhuzamos dimenziók, összeérhet a tér és az idő. A tudomány is eljut arra a következtetésre, hogy valami sántít, valami nem működik. Hiába verték belénk az iskolába, ez itt nem kerek. A Mennyei próféciák erre mutat rá.  Fel kell ismerni, hogy valami más is mozgatja az embereket. Itt is megjelenik az Uránusz és a Jupiter is. Minden változik és a HIT a változás, ez a kettő megint párhuzamosan mozog.

 A második felismerés lényege:

 

 

Minden egyetlen egy energia, ez pedig nem más, mint az Univerzum energiája. Az, hogy vannak bolygók, élőlények, stb., csak ennek az egyetlen energiának vannak alárendelve, ha bele gondolunk, más nem is lehet.

Létezik egy matematikai alaptétel: van az 1 és a végtelen.

- Tehát ami 2, az már végtelenHa 1 van, az pedig nem lehet más, mint az egység, és a szimbóluma a kör. Ez az asztrológia alaptétele. Amikor bármelyik bolygót vizsgáljuk, akkor nem vizsgálunk mást, mint azt, hogy bennünk ez az energia hol van, hogy mozgat ez minket, hogyan hat az életünkre.  Tévedésben van, aki azt hiszi, hogy bármilyen más energia létezik.  Ahogy fent - úgy lent, és ezzel összecseng a harmadik felismerés, ami azt mondja, minden csak energia. Minden e körül mozog, erre mindenkinek szüksége van, és ezért küzdenek is, mert EGY energiából táplálkozunk. Ezt kell felismerni, hogy csak egy energia van, és akkor tovább kell gondolkozni. Amennyiben egy energia van, akkor egyek vagyunk. Nem lehet más és ez nagyon fontos.  Ha bármit teszünk más emberekkel, környezetünkkel, akkor az azt jelenti, hogy ebben mi is benne vagyunk. Nem lehet úgy tenni, mintha mi nem tartoznánk ebbe a közösségbe. Mögé kell nézni ennek az energiának.  Mert ha minden egy, minden egy energián alapszik, akkor ez egy nagy egység és ezt el kell fogadni. Gondoljunk vissza az első felismerésre – jönnek a véletlenek – mert ezek segítenek, az eggyé válásban. Azért jön, hogy az egység felé segítsen, és ezt kell felismerni az egység fogalmát. Ez a fogalom, amit az egyház is keres és Istenben lát. Ez az a fogalom, amit az asztrológia is keres és Istenben lát. Egy a különbség – ha egyáltalán van különbség – hogy az asztrológia az Istent úgy fogalmazza meg, hogy eggyé kell válnunk a bennünk meglévő Istennel, ami az egységet képviseli. Az asztrológia ezt vallja és ebben lesz nagyon fontos ez a felismerés. Minden magától tud működni, ha az energiát szabadon használjuk.  Amikor felismerjük, hogy körülöttünk bárki, bármit tesz miket fog felemelni, magától fog működni.

Ilyenkor mindenkin átfut a gondolat, hogy van egy alkoholista férjem, egy kiállhatatlan szomszédom, egy elviselhetetlen főnököm és akkor ezekben az esetekben, ez hogyan működik. Ugyan úgy, mert erre van szükségünk. Nem azért ilyen, hogy nekünk rosszat tegyen, hanem azért, mert valamit meg akar mutatni. Mivel ezt nem látjuk, azt gondoljuk, meg akar bántani minket. Azt kell megtanulnunk, hogy mi az igazi valóság, és nem csak a felszínt nézni. 

A harmadik felismerés lényege

 

 

A negyedik felismerés, ami nem szól másról, mint hogyan szerezzük be az energiáinkat. Mindenkinek létérdeke, és arra törekszik, hogy ő valakinek nélkülözhetetlen legyen. Bármilyen szerepet el lehet játszani, bármilyen életet lehet élni, de azt a vágyat, hogy valakinek fontos legyen, senki nem tudja elkerülni. Ez az emberi élet alaptétele, fontosnak érezzem magam. Lehet úgy: mint társ, mint anya, mint dolgozó, stb. hiszen ezek mind szerepek, mert ha érzem magam valakinek, ettől energiám lesz.  Gondoljunk csak bele abba, hogy micsoda lendületet tud az adni bárkinek, ha úgy érzi, amit tesz az fontos.  Nem csak a gyereknek lényeges ez, mindenhol az, mert ez mozgat minket. Éreznünk kell, hogy szükség van ránk és nélkülözhetetlenek vagyunk.

Mit nem szabad tenni soha egy emberrel?

  • Megkérdőjelezni a fontosságát!

Mindenki fontos! Mindenkinek fontos szerepe van az egységben. Milyen fájdalmas lehet egy gyereknek, aki megszületik és a tudattalanjában az van, hogy nem kellek. Mi lesz ebből a gyerekből, ha felnőtt lesz. Lehet egy önbizalom nélküli totál befelé forduló ember, aki elfogadja, hogy nem kellek senkinek és mivel ezt elhitte, ez is fog megvalósulni. Vagy a másik, aki elkezd küzdeni azért, hogy fontos legyen valakinek és ezzel a másikat fogja totálisan elnyomni.  Ezeket az energiákat azért jól is meg lehet élni, mert akinek az a fontos, hogy a külvilágnak megfeleljen, nagyon egyszerű a dolog, a külvilágnak biztosítani kell számára, hogy nélkülözhetetlen legyen. Az anyának, a tanárnak, a főnöknek a párkapcsolatnak éreztetni kell vele, hogy igen megfelelsz. Az első pillanatban az ember nem gondolkodik, amikor azt mondja a gyereknek: Nekem így nem kellesz, mosakodjál meg. Ezek a pici, apró, kis elhelyezett tüskék.  Ha ő azt élte ezzel meg, hogy én nem felelek meg, akkor ez egy 100-as szög, ami szépen belemegy és sugározza kifelé, hogy én nem vagyok megfelelő. Ez olyan, mint egy őrvény, hogy engem nem tudnak elfogadni, nem tudom magam elfogadtatni. Ez okoz nagy problémát az embereknek.

Azért foglalkozik valaki az ezotériával, mert problémája van és keresi a megoldást. Ez magától érthető, ez tény. Mert a kiteljesedést az egységbe keresik. Azért az egységben, mert tudja, hogy nem elég a saját analógiája. Ez minden olyan emberre igaz, aki ezotériával foglalkozik, a többire meg még jobban. Aki ezotériával foglalkozik, az rájött, hogy baj van, aki meg nem, az nem meri felismerni vagy még nem érett meg rá. Minden emberben egy kettősség van. Ha Nap vagyok, megyek a Hold irányába, de ha úgy érzem, hogy nem tudok megfelelni, a Holdat sem tudom megtalálni soha. Nem találom meg, mert én magam sem hiszem el, hogy rátalálhatok.

Ez a szimbólum az elfogadás, az asszimiláció egyértelműen a Jupiter. A negyedik felismerésnél jut el a csúcsára a Jupiter. Ettől kezdve az analógia kicsit más irányba fog menni, és ezt leginkább az analógiákon keresztül lehet megérteni. Amikor megértjük, hogy az Univerzum részei vagyunk, és ezt felismerjük, megjelenik az a kép, hogy az Univerzum egy és oszthatatlan, ettől kezdve nincs mese, vagy tudatosan felvállaljuk, hogy ez így van, vagy megtagadjuk. Csak ez a két út van, ha eddig eljutottatok, nincs visszaút. Ettől kezdve mindenért, felelősséggel tartozunk!

Aki tudatosan él, ettől kezdve nem élhet úgy mintha semmi nem történt volna, nem rúghat csak úgy bele akárkibe. Nem tehet meg bármit a gyermekével, a főnökével, stb., mert ezzel az egységnek árt, ha az egységnek árt, önmagának is rosszat tesz. Ez egy ördögi kör, amiből nincs kiút csak a HIT. Nincs visszaút, innen csak előre lehet menni. Azt nem lehet megvalósítani, hogy hiszek, de nem megyek, ami fordítva is igaz, hitetlenül nem lehet menni. 

A negyedik felismerés lényege:

 

 

Az ötödik felismerés felszólít arra, hogy tessék ezt az utat választani, itt van az energia, töltekezz. Pl.: Régen felmentünk Dobogóköre és ott töltődtünk fel, de kilehet menni a parkba vagy az utcára, ahol süti a nap. Nem volt ez tudatos. Szél, eső, hó, mind energia. Amikor már tudjuk, miért nem használjuk? Az, hogy van energia a tudomány nagy sajnálatára bebizonyosodott.  Beszélünk a virágokhoz, állatokhoz, az emberekhez nem kell?  Miért különb egy virág, mint az ember. A könyvbe szimbolikusan a virág van leírva, de azért mögé is kell nézni. Ha a virág energiát ad, akkor mit adunk mi egymásnak? Ezt választja el a tudatosság.

Ismert közmondás:

  • Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

Miről is beszél ez az analógia? – ha egy vagyok a virággal, akkor hogy lehet a virágot nem szeretni?  Ez nagyon fontos felismerés és ez a könyvnek a kulcs pontja. Akik ezotériával vagy asztrológiával foglalkoznak megértették, mert lehet-e bármit is tenni HIT nélkül. Talpmasszázsra sem megy el senki, ha nem hiszi el, hogy segíteni fog. Ezért találta el a Jupiter az embereket, ezt kell felismerni. Itt van a határ, aki elkötelezi magát, annak nincs visszaút.

Az ötödik felismerés lényege:

 

 

A hatodik felismerés bemutatja, miről szól a hatalmi káosz. Minden embernek Nap és Hold problémája van ezt a korábbiakban már pedzegettem. Minden horoszkópban, csak Nap – apa, illetve Hold - anya probléma lehet. Ez fogja megmutatni a hatalmi drámákat. Az lesz a kérdés, hogy ez milyen irányba hat, milyen személyiség alakul ki belőle.

- Elfogadja az anyamintát - vagy nem,

- Elfogadja az apamintát   - vagy nem.

Ez az érdekes az egészben, mert ha nem fogadja el, akkor tudattalanul ráérzett arra, hogy itt egy hatalmi játszmáról van szó. A kérdés csak az lehet, hogy ez a felismerés tovább tud-e lépni. Tudatossá tud-e válni, illetve meg tudja-e élni tudatosan, vagy sem. Amennyiben nem, akkor az ellenkező pólusra áll át és ugyan ezt a hatalmi drámát játssza el az ellenkező póluson. 

Ebben az esetben az első analógia:

A megfélemlítő – ez a tipikus tűz szimbólum, ez jelenik meg a személyiségben. Akar valaki lenni és ezt mindenképpen eléri, függetlenül attól, hogy mi az ára. Ebben az esetben mindig az alárendeltség lesz a probléma. A tudatában az jelenik meg, hogy neki nem szabad alárendeltnek lenni.

Hogy néz ki ez egy horoszkópban?

 - ha nem fogadom el a Holdat, nem fogadom el az alárendeltséget (ami csendes ellenállásba nyilvánul meg)

- vagy mindenáron Nap leszek (mindenáron a fensőbbségre törekszem, agresszív viselkedést tükröz)

A szimbólum rendszerben az fog megjelenni: tűzre van szüksége, mert úgy érzi, neki nincs és ezért minden áron tűzet, vagyis energiát kell keresnie.

Hogy nyilvánul meg ez a hétköznapi életben?

– Belőlük lesz a vezető. Mert akinek ez nem célja, az nem törekszik. Mai világban, ha valamit el akarsz érni, szerezd meg, az akaratodat valósítsd meg.

A második analógia:

szegény én szerepe, akinek ez a problémája, úgy gondolja, hogy nincs szüksége erőre, lemond az energiáról. Ő nem önmagából akar energiát, hanem meg akarja kapni kívülről. Ami igaz is, csak nem ezzel a szereppel kellene megkapnia, hanem az önzetlenséggel. Ebből rögtön kiviláglik, hogy az önzetlenség lesz az a szerep, ami ezt a szegény én szerepét kiolthatja.  Aki a „szegény én” szerepére kényszerül, hogyan képes ezt felvállalni? – Tudatosan és ettől kezdve nem fogja rá kényszeríteni a sors ezt a szerepet. Adott a lehetőség mindenki számára. A legnagyobb baj, hogy a szegény én szerepével egyenes út vezet a betegségekhez.  A betegségek nagy részét ez hozza, mert azzal van a legtöbb probléma, hogy én nem felelek meg és a szegény én mindig ezt érzi.  A "szegény én" viselkedésével másokban lelkiismeret furdalást kelt, és azt gondolják, - tényleg, szegény, nem kellett volna, - s ezzel már is energiát adnak. Egyik sem létezik a másik nélkül. Nem szabad azt gondolni, hogy az egyiket megvalósítjuk, a másik megvalósulás nélkül maradhat. Szó sincs róla. A későbbi felismeréseknek a lelke, hogy az egység a lényeg. Az ellentétpároknál is a tűz-víz, szükségük van egymásra még akkor is, ha elsőre nem gondoltuk volna. Amikor az egyiket kioltjuk, ki kell oltani a másikat is, mert megbomlik az egyensúly. Minden embernek tudnia kell, hogy a saját energiáit fel kell vállalni, mert a másiknak szüksége van rá.  Azért kapja a kemény nő az alkoholista férfit, hogy valahogy gyengébbé váljon.  Nem véletlen az sem, hogy az emberek többségét a legsúlyosabb betegségek változtatják meg. Akkor jut el a tudatáig, hogy valami nem működik és akkor változik meg az egész élete.

A harmadik típus a vallató - ez a Föld elem. Mindig kérdőre von. Legsarkalatosabb pontja ennek a Szűz. Kérdései vannak, amivel azonnal lenyom. Mindig megtalálja azokat a pontokat, amivel el tud nyomni. A vallatónak a feladata a tanítás. Egy tanár, ha kérdez, akkor nincs probléma, ha tanít, akkor számon kérhet, ennek csak akkor van létjogosultsága, ha tanulni akarunk. Ez a szint is olyan jó, mint a másik, csak meg kell találni, hogy hol lehet ezt értékelni. Nem szabad arra gondolni, hogy ezek a negatív energiák, negatívak. A pozitív és negatív energiákat is tartalmazza, hogy a túloldalt fel tudjuk emelni, hogy a vallató szerepből kikerüljünk. Akit folyamatosan vallatunk, az megszökik.  Kitér, előre felkészül a vallatásra, hazudik, mert belekényszerítettük, vagy mert olyan dologra kell felelnie, amire nem készült fel, amire nem tud.

A negyedik típus a zárkózott – ott változik, hogy amikor folyamatosan vallatják – befelé fordul és az Uránusz -ság nyilvánul meg, vagy egy másik analógia megszűnik. Egyet téveszt el, hogy a vallató azért jött, hogy neki segítsen és nem azért jött, hogy vele szórakozzon. Ezt kell tudomásul venni, minden szerepjátékunk, azért szerep játék, mert erre a másiknak szüksége van. A másiknak fel kell ismerni, hogy azért játszom a szerepet, mert erre szüksége van. Ezt a két energiát csak akkor lehet kioltani, ha együtt képesek rá. Azok a technikák, amik nem a megélésről, hanem a megváltoztatásról szólnak, nem helyesek. Megváltozni senki nem tud, mivel egy energiával született le. Együtt kell a zárkózottnak a vallatóval, egyetlen egy energiát alkotnia és ezen keresztül valósul meg, mert a földnek az ellentéte a levegő és egyik sincs a másik nélkül. Hiába akar bárki kilépni belőle nem fog sikerülni.  Együtt kell ezt megélni, pozitívan. Amikor úgymond „véletlenek” jönnek és valamilyen irányban elvisz, az azért van, hogy segítsen. Nagyon nehéz, örülni annak, amit eddig elkerültünk, de amikor felismerjük és felvállaljuk, kinyílik előttünk az út és semmilyen ellenállásba nem fogunk ütközni. Hiszen az energia ellenállása akkor mutatkozik meg, ha nem az, az energia nyilvánul meg belőle, amire szükségünk van. 

 

A hatodik felismerés lényege:

 

 

Nyíl egyenes út a felismerésig – a tudatosságig. Az energia két pólusa meg kell jelenjen, a hetedik felismerés erre figyelmeztet. Mi emberek azt hisszük, hogy amikor az Uránusz megjelent, miénk a világ, szabadok vagyunk, szabad szerelem, vallás, szabadság, stb. Bármit megtehetünk, amit akarunk és elfelejtjük, hogy ezzel majd szemben jön egy másik energia. Fizikai szinten is az energiának kettőssége van (+ és – töltet) Szabadságból - szabatosság, függetlenségből – magány.  Szellemi szinten is megjelenik az Uránusz, hozza a magasabb szellemiséget, de van egy magasabb szintje is, amit úgy nevezünk káosz. Az egész ezoterikus területen káosz van.

Cél a tudatosság.

Meditációs technikák garmada jön, figyeljünk befelé, mindig arra, ami a szívből jön. Legjobbak az álmok ebből a szempontból. Az álom, a tudatalatti szimbólumokon keresztül való megjelenítése. Pl.: apáról álmodni, egy biztos az Szaturnusz. Amiről az álom szól, azt a többi részlet mutatja meg. Nehezen vagy egyáltalán nem lehet elválasztani a vágyakat és az intuíciót. Az álom tiszta képet ad. Autó szimbóluma Uránusz - és ez nem arról szól, hogy egy autót kell venni. Hagyni kell az elmét és lemenni a tudattalanba. Transz a legjobb állapot arra, hogy valamit megismerjünk. Fontos, hogy ezeket az energiákat mindenki felismerje.

 Hetedik felismerés lényege:

 

 

A nyolcadik felismerés lényege, hogy, hogyan tudjuk egymást segíteni. (szülő-gyermek, barátok, párkapcsolat) A felelősségünk a gyereknél a legnagyobb. A gyerekek egy energia- analógiával születnek. A gyerek azért születik le egy adott családhoz, mert tőlük tudja megtanulni, amit szeretne. Azonban nem mindegy, hogy vallatóként, tanítóként, stb. tanítjuk. Nem mindegy, hogy azt tanulja: örök áldozat vagy önfeláldozó legyen. A felelősség felvállalása nagyon nehéz. Valójában minden szülő segíteni tudja a gyermekét és mindenki segíti a párját. Akik egyszer találkoznak, azért találkoznak, mert dolguk van egymással. Mindenki – minden helyzetben segíti a másikat. Ezeket a találkozásokat észre kell venni és a velejáró felelősséget fel kell vállalni.

Aki 20 év múlva rá néz a párjára és azt mondja:

- Rá se bírok nézni!

Ne felejtse el, ő maga tette ezt vele!

A segítés mindig arról szól, hogy segítek a másiknak eggyé válni. A párunknak úgy kell segíteni, hogy el tudjon minket fogadni és eggyé tudjon válni velünk.  Amikor ő boldog, mi is azok vagyunk. Amikor körülöttünk valaki boldogtalan, mi sem érzünk boldogságot, mert az egység nem tűri az aszimmetriát. Erre tanít mindenkit a nyolcadik felismerés, hogy még a legutálatosabb ember is segít. Aki odajön és segítséget kér, annak segíts. A koldus sem azért jön, hogy ő kérjen, hanem azért, hogy adhassunk. Teljesen mindegy, hogy ki az, aki jön, azért jön, mert dolgunk van vele. Aki az egységet  szeretné megélni, annak fel is kell azt vállalnia. Nem baj, ha bolondnak néznek azért, mert nem a világgal tartasz. Ismét megjelenik az Uránusz és a Jupiter, a HIT, és csak a viszonyulás változik meg.

Minden embernek feladata van, feladat nélküli élet nem létezik.

A nyolcadik felismerés lényege:

 

 

A kilencedik felismerés alapgondolata: Minden ember Nappá akar válni. Minden férfi Nap, minden nő Holdnak születik.  Gondoljuk el azt a királyt, akinek nincs kin uralkodnia. Milyen uralkodó lesz belőle. Milyen Hold az, ahol nincs Nap, hogyan fog az világítani. Sehogy. A Nappá válás csak az egységen keresztül lehet. A Nappá válás valójában a Mennyei próféciák üzenete, ami nem más, mint az egység megélése, vagyis a Halak-Jupiter. Az az egység, amikor nem kívül, hanem belül találjuk meg, de minden ember csak úgy érheti el az egységet, ha van egy párja. A feladat, az hogy meg kell találni a közös pontot, de hisz ez, az ezotéria. El kell felejteni az embereket, hogy az egyik ilyen vagy olyan, egy dolog fontos a hitünk a Jupiter és ez a felismerés lényege. Minden, ami Jupiter az egység és a szimbólum, mindig ezt kell keresni. Mindenki az egységet keresi, teljesen mindegy hogyan hívja. Egymásnak segíteni és minél több embernek adni – ez lehet akár egy mosoly is - és nem arra várni, hogy ő lépjen, ha mi akarunk Nappá válni.

Minden energia, amit másnak adunk,

azzal mi magunk is energiát kapunk!

Amikor a tudat mérlegelni kezd, hogy kinek adjon és kinek nem, abból az életben nem lesz egység. Az eggyé válás az út. Minden, ami-e felé visz az jó, még akkor is, ha nagyon nehezen élhető meg és nagyon fájdalmas. Ez nem lehet más, mint a Jupiter, a befogadás az elfogadás, az egység szimbóluma.

Az egész könyvben két analógia van a Jupiter és az Uránusz. Ezek nagyon jól szembe vannak fordítva egymással, pedig ők is összetartoznak, még akkor is, ha nem így gondoljuk. Mert a Jupiterhez csak az Uránuszon keresztül vezet az út.  Mert ő is az egység szimbóluma.

 A kilencedik felismerés lényege:

 

 

 A cikk alapja:

Takács Tibor: Mennyei próféciák című előadása

 

Perui képeket készítette: Purisaca Golenya Ágnes 

A cikkhez kapcsolódó film a - Filmajánlóban - megtekinthető 

 

Az előadás alapjául szolgáló és a cikkhez kapcsolódó könyv:

JAMES REDFIELD: A mennyei prófécia

Fordította: Révbíró Tamás, 1995

A történet folytatása:
 

 

 

 
asztrofeny.ewk.hu